Hoenderloo

 

Taxi Hoenderloo is een jonge onderneming met betaalbare prijzen en een goede service.
Onze taxi’s vervoeren mensen dagelijks in een wijde omgeving.
En zijn gevestigd in Hoenderloo (Taxi Apeldoornr).

U kunt telefonisch of online bestellen.
Voor online bestellen verwijzen wij u hierbij naar het menubalk hierboven
Het is ook mogelijk om de tarieven op te vragen via e-mail. Ook als u iets anders te vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met info@apeldoornsetaxiservice.nl.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en bereikbaar.

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van een chauffeurspas. Deze pas is een garantie voor betrouwbaarheid, uitgegeven door het Ministerie van Verkeer en waterstaat.

Over Hoenderloo en omgeving

Hoenderloo is ontstaan halverwege de 19e eeuw, vanuit een aantal verspreide plaggenhutten waar de bewoners een armzalig bestaan leidden. In die tijd bestond de omgeving van Hoenderloo vooral uit zandverstuivingen en heidevelden. Tijdens een rondreis vernam dominee Ottho Heldring het lot van het relatief afgelegen dorp. Hij investeerde in het dorp door een waterput, een school en enkele jaren later een kerk te laten bouwen.

In 1851 ontstond ook de voorloper van de huidige Hoenderloo Groep, toentertijd een gesticht voor kansarme, verwaarloosde jongens, deels ook op initiatief van Heldring. In de volksmond wordt het daarom nog steeds het Jongenshuis genoemd, al is het tegenwoordig niet meer exclusief voor jongens