Kootwijk

Taxi Kootwijk is al geruime tijd een begrip in de personenvervoerbranche. Binnen de vervoersbranche staan wij bekend om onze topservice en kwaliteit in het particuliere en zakelijke vervoer. Taxi Radio Kootwijk maakt uitsluitend gebruik van vakbekwame chauffeurs.

Onze chauffeurs zijn allemaal gecertificeerd.

U bent dus verzekerd van een professionele chauffeur met goede kennis van zaken. Bovendien zijn al onze chauffeurs keurig gekleed, zoals u dat van een beroepschauffeur mag verwachten.

Onze chauffeurs helpen de klant bij het instappen, nemen de bagage aan en plannen indien nodig een alternatieve route. Ze spreken u op een nette manier aan en brengen u veilig en comfortabel naar uw bestemming. Kortom… kwaliteit staat bij Taxi Radio Kootwijk hoog in het vaandel.

Over kootwijk en omgeving

Het dorp is gelegen midden in de bossen, op de westflank van de Veluwe en heeft een belangrijke toeristische functie. Direct ten zuiden van Kootwijk ligt het, landschappelijk gezien, unieke Kootwijkerzand. Een kleine vijf kilometer ten oosten, in de gemeente Apeldoorn, ligt de plaats Radio Kootwijk. [bewerken] Geschiedenis De oorsprong van het dorp Kootwijk is onduidelijk. Er zijn opgravingen gedaan uit de Vroege middeleeuwen, maar die geven geen duidelijkheid of dat het dorp vanaf toen bewoond is geweest, of dat het toen een tijdelijke bewoning is geweest. In ieder geval werd er in 1838 in de torenspits van de Nederlands-hervormde kerk een anker gevonden met de inscriptie “1010”. De naam van het dorp, die ook wel werd aangetroffen als Coetwijc, Kaetwick, Kaitwijck, Caetwyck, Koitwyck en Koetwyk, is een samenstelling van koot, kaat (“kot, kleine boerderij”) en wijk (“vestigingsplaats