Eerbeek

Taxi Eerbeek is al geruime tijd een begrip in de personenvervoerbranche. Binnen de vervoersbranche staan wij bekend om onze topservice en kwaliteit in het particuliere en zakelijke vervoer. Taxi Eerbeek maakt uitsluitend gebruik van vakbekwame chauffeurs.

Onze chauffeurs zijn allemaal gecertificeerd.

U bent dus verzekerd van een professionele chauffeur met goede kennis van zaken. Bovendien zijn al onze chauffeurs keurig gekleed, zoals u dat van een beroepschauffeur mag verwachten. Onze chauffeurs helpen de klant bij het instappen, nemen de bagage aan en plannen indien nodig een alternatieve route. Ze spreken u op een nette manier aan en brengen u veilig en comfortabel naar uw bestemming. Kortom… kwaliteit staat bij Taxi Eerbeek hoog in het vaandel.

Over Eerbeek en omgeving

Eerbeek is de grootste kern van de Nederlandse gemeente Brummen in de provincie Gelderland. Het aantal inwoners bedraagt 10.161 (per 1 januari 2008).[1] Tot 30 jaar geleden was Brummen zelf de grootste kern. Al in 1046 wordt de naam Eerbeek genoemd, al was het toen nog als Erbeke. Dit was oorspronkelijk de naam van de beek die nu de Eerbeekse Beek heet. De betekenis is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk komt “er” van “erd”, wat iets betekent als aarde, klei, leem of bouwgrond. “Beke” is hetzelfde woord als het moderne beek. Later is de naam voor de beek de naam van het dorp geworden.[2]Rond 1663 staat de naam van het dorp als Eertbeeck op de kaart, en heet de beek de Eertbeeckse beek. [3]. Eerbeek heeft vooral bekendheid gekregen door de papierindustrie. In de 17e eeuw werden papiermolens gebouwd, ten behoeve van de kloosters in Arnhem die behoefte hadden aan papier voor hun leerlingen. De geschiedenis van de Eerbeekse papierindustrie gaat terug naar 1650. In dat jaar introduceerde Vincent Schoonman het ambacht van papierschepper. Het schone water van vooral de Eerbeekse beek was hierbij van belang. Tegenwoordig zijn te Eerbeek diverse papier- en kartonverwerkingsbedrijven gevestigd. Vooral vanwege de papierindustrie kent Eerbeek een Italiaanse, een Turkse en een Molukse gemeenschap. In Eerbeek staat de enige oliemolen met een bovenslagrad van Nederland, bekend onder de naam “De Oliemolen”. De molen is een Rijksmonument, en werd in 2007 op initiatief van de provincie Gelderland, Waterschap Veluwe, de Rijksdienst Monumentenzorg, Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, de Monumentencommissie Brummen en de eigenaars, de familie Van Zadelhoff, volledig gerestaureerd.[4] Eerbeek had van 2 juli 1887 tot 1 augustus 1950 een spoorwegstation aan de spoorlijn Dieren – Apeldoorn, Station Eerbeek. Tegenwoordig is hier een halte van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Het stationsgebouw bestaat nog, en is in gebruik als woning. Eerbeek ligt niet ver van het Apeldoorns kanaal. Het toerisme is in Eerbeek van belangrijke economische betekenis. Het dorp trekt toeristen vanwege de bosrijke omgeving: Eerbeek grenst aan de Veluwezoom